Rast potrošačkih cena u novembru

Bez autora
Dec 12 2011

Indeksi potrošačkih cena se definišu kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju. Republički zavod za statistiku je danas saopštio da su cene ovih proizvoda i usluga u novembru 2011. godine, u odnosu na oktobar 2011. godine, u proseku povećane za 0,9 posto.Potrošačke cene u novembru ove, u odnosu na isti mesec prošle godine, povećane su za 8,1 posto, dok su u odnosu na decembar 2010. povećane za 7,7 posto.

Rast potrošačkih cena u novembruIndeksi potrošačkih cena se definišu kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju.

Republički zavod za statistiku je danas saopštio da su cene ovih proizvoda i usluga u novembru 2011. godine, u odnosu na oktobar 2011. godine, u proseku povećane za 0,9 posto. Potrošačke cene u novembru ove, u odnosu na isti mesec prošle godine, povećane su za 8,1 posto, dok su u odnosu na decembar 2010. povećane za 7,7 posto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u novembru 2011. godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva – od 1,4 posto, Hrana i bezalkoholna pića – od 1,2 posto, Odeća i obuća i Transport za po – od 1,1 posto, dok je pad cena zabeležen u grupi Alkoholna pića i duvan – od 0,9 posto, dodaje se u saopštenju.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik